Zitten is zo 2017, hoe zit dit bij jou?

Zitten is zo 2017, hoe zit dit bij jou?

Heb je een ‘zittend beroep’? Dan is het oppassen geblazen. Hoe meer tijd je zittend doorbrengt, hoe groter de gezondheidsrisico’s, blijkt uit een onderzoek van University Of Leicester onder bijna 800.000 personen. Degenen die dagelijks het langst zaten hadden meer dan 2 keer zoveel kans op diabetes en bijna 2,5 keer zoveel risico op hart- en vaatziekten. Zelfs bij mensen die daarnaast voldoende beweging kregen was het risico groter.

Volgens een andere studie, verschenen in het British Medical Journal, kun je twee jaar aan je leven toevoegen alleen al door minder dan drie uur per dag te zitten. Dit is met een kantoorbaan niet eenvoudig, dus denk creatief.

Werkoverleg: ga staan
“Vergaderingen worden vrijwel altijd zittend gedaan en duren vaak veel te lang. Overleg de eerstvolgende keer dus eens staand,” zegt David Dunstan van het Australische Baker IDI Heart & Diabetes Institute. “Je bloedsuikerspiegel blijft dan gelijk en jullie werken de agenda ook nog eens sneller af waarschijnlijk.”

Telefoneren: ga staan
“Wanneer je staat tijdens een telefoongesprek ben je meer gefocust en aanwezig,” zegt Nico Pronk van de International Association for Worksite Health. Hij voegt hieraan toe dat een ommetje tijdens de lunch en koffiepauze, en een staande conference call al snel een extra uur toevoegt aan de tijd dat je staat.

Hoe stimuleer jij je werknemers, je collega’s of jezelf om meer te staan en te bewegen… ?

Bron: http://www.menshealth.nl/Gezondheid/Waarom-zitten-het-nieuwe-roken-is

Ga naar de inhoud